. Ma Melinda napja van.
Vélemények az intézményekről
2012-12-11 12:23:38
Vélemények az intézményekről

Vélemények az intézményekről

Tény, hogy egész fajunkért nem tudunk felelősséget vállalni – erről majd később – de gyermekeink gondozását legalább komolyan vesszük – már aki és már amennyire forrásaink engedik. Szerencsére hazánkat is elérte a tudatos nevelés, korábbi cikkünkben írtunk egy óvodáról, akik a következő nemzedéknek nem csak a gyurmázást tanítja meg. De honnan tudjuk, hogy jó helyre küldjük a gyermekünket?

 

Elég sok módszer van, amivel fel lehet deríteni a területet. Talán a legegyszerűbb, ám mégis a legcélravezetőbb az ismerősök megkérdezése, tapasztalatok begyűjtése. Ez jó megoldás, hisz –általában - pártatlan véleményt kapunk, megtörtént esetekről számolnak be, nekünk csak a mérlegelés feladata marad. De nem jut mindenkinek letaposott ösvény, sok esetbe mi vagyunk a társaságunk pionírjai, nincs kit kérdezni.

 

Az internet modern csoda, és ebben is segítséget nyújthat, meg lehet nézni az óvodák, iskolák honlapját, információkat gyűjteni, belemerülni a témába – sajnos ez igencsak időigényes, de a vérünkért mindent, ugye. Ezzel csak az a probléma, hogy steril. Nem mutatja meg a tanoda hétköznapi életét, innen inkább csak gazdasági információkat tudunk gyűjteni – ami szintén fontos tud lenni, hisz nem mindegy, hogy kirándulás néven csak körbejárják a tömböt, vagy esetleg tényleg érdemleges eseményekre, programokra jutnak el az utódok.

 

A lehetőségek között van még a személyes felkeresés, vagyis telefonálás, igazgatótól időpontkérés – vagy fogadnak, vagy nem -, szépen bemenni, és megbeszélni a hogyanokat, és miérteket. Ez aztán végképp időigényes munka, végigjárni az összes lehetséges helyet, sőt, egy idő után az idegekre is nagy hatással tud lenni. Ennek az alternatív módja a nyíltnap, ami ugye megint vagy van, vagy nincs.

 

Tehát be lehet vallani, ha ráfekszünk a témára, akkor jó sok időt bele lehet ölni a történetbe – persze nem feleslegese. Ez a kutatómunkát próbálta megkönnyíteni egy program, amit a Veszprémimami vezényelt le. A cél nem kisebb volt, mint a szülők véleményét összegyűjteni, ezzel képet alkotva az adott intézményekről.

 

A program jól teljesített, több mint ezer veszprémi – és Veszprémhez közeli - szülő beszélt - pontosabban írt - bölcsődékről, óvodákról, iskolákról. A véleményeket az Iskola / Óvoda / Bölcsőde menüpontban az adott intézmények elérhetőségi adatai és leírása után lehet olvasni, ezzel is támpontokat adva a döntés előtt álló szülőknek.

 

Szili Szabolcs

További híreink
Debreceni élményparkból helikopterrel szöktette el a gyerekeit az ibizai milliárdos
A gyerekeivel eltűnő ibizai milliárdos ügye nagy vihart kavart a hazai közvéleményben, csakhogy azóta kiderült, hogy a magyar és spanyol bíróság szerint sem történt ember...
2020-07-30 14:16:01, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nem fogjuk meg Péterfy művésznő s@ggét
Nem fogjuk meg Péterfy művésznő seggét. Mondom magamnak, miközben Péterfy művésznő a fejem felett kalimpál a lábaival és ha nem fognák meg páran a megfogható részeken, a...
2019-09-22 10:18:26, Hírek, Környezetünk Bővebben
Mészáros moteljében monokinizve sokkol az erdélyi tornászmúltú énekesnő
Új szintet lépett a fidesznyik kultúrmunkások hűségnyilatkozata – kár, hogy már 50 fölött. De azért, hej...
2019-07-26 11:35:40, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pozitív lett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter koronavírustesztje – tájékoztatta az MTI-t Paczol...
Bővebben >>