. Ma Rafael napja van.
Vélemények az intézményekről
2012-12-11 12:23:38
Vélemények az intézményekről

Vélemények az intézményekről

Tény, hogy egész fajunkért nem tudunk felelősséget vállalni – erről majd később – de gyermekeink gondozását legalább komolyan vesszük – már aki és már amennyire forrásaink engedik. Szerencsére hazánkat is elérte a tudatos nevelés, korábbi cikkünkben írtunk egy óvodáról, akik a következő nemzedéknek nem csak a gyurmázást tanítja meg. De honnan tudjuk, hogy jó helyre küldjük a gyermekünket?

 

Elég sok módszer van, amivel fel lehet deríteni a területet. Talán a legegyszerűbb, ám mégis a legcélravezetőbb az ismerősök megkérdezése, tapasztalatok begyűjtése. Ez jó megoldás, hisz –általában - pártatlan véleményt kapunk, megtörtént esetekről számolnak be, nekünk csak a mérlegelés feladata marad. De nem jut mindenkinek letaposott ösvény, sok esetbe mi vagyunk a társaságunk pionírjai, nincs kit kérdezni.

 

Az internet modern csoda, és ebben is segítséget nyújthat, meg lehet nézni az óvodák, iskolák honlapját, információkat gyűjteni, belemerülni a témába – sajnos ez igencsak időigényes, de a vérünkért mindent, ugye. Ezzel csak az a probléma, hogy steril. Nem mutatja meg a tanoda hétköznapi életét, innen inkább csak gazdasági információkat tudunk gyűjteni – ami szintén fontos tud lenni, hisz nem mindegy, hogy kirándulás néven csak körbejárják a tömböt, vagy esetleg tényleg érdemleges eseményekre, programokra jutnak el az utódok.

 

A lehetőségek között van még a személyes felkeresés, vagyis telefonálás, igazgatótól időpontkérés – vagy fogadnak, vagy nem -, szépen bemenni, és megbeszélni a hogyanokat, és miérteket. Ez aztán végképp időigényes munka, végigjárni az összes lehetséges helyet, sőt, egy idő után az idegekre is nagy hatással tud lenni. Ennek az alternatív módja a nyíltnap, ami ugye megint vagy van, vagy nincs.

 

Tehát be lehet vallani, ha ráfekszünk a témára, akkor jó sok időt bele lehet ölni a történetbe – persze nem feleslegese. Ez a kutatómunkát próbálta megkönnyíteni egy program, amit a Veszprémimami vezényelt le. A cél nem kisebb volt, mint a szülők véleményét összegyűjteni, ezzel képet alkotva az adott intézményekről.

 

A program jól teljesített, több mint ezer veszprémi – és Veszprémhez közeli - szülő beszélt - pontosabban írt - bölcsődékről, óvodákról, iskolákról. A véleményeket az Iskola / Óvoda / Bölcsőde menüpontban az adott intézmények elérhetőségi adatai és leírása után lehet olvasni, ezzel is támpontokat adva a döntés előtt álló szülőknek.

 

Szili Szabolcs

További híreink
A valaha volt és napjaink legnagyobb dömperei
A legnagyobb dömper, mint fogalom egy elég nehezen behatárolható dolog. Hiszen össze kell hasonlítani az összes létezőt, a már nem üzemelőktől a még nem üzembe helyezett ...
2019-05-28 11:37:16, Hírek, Környezetünk Bővebben
Válás, változás és elválás hatása a gyermekre
Az egészségesen fejlődő gyermek ahogy cseperedik, szeretne önállóvá válni, elindulni a felfedezőútra. Saját döntése az elválás a szülőtől. De jönnek a bölcsődei és/vagy a...
2019-05-19 09:46:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Honnan merítsünk ötletet egyedi telefontokhoz?
Amikor egyedi tok tervezésébe kezdünk, a legjobb, ha rengeteg ötletünk van, ami mind megvalósításra vár. Persze az is előfordulhat, hogy ajándékba szánjuk, de elképzelésü...
2019-05-18 15:07:27, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Dobrev Klára oldalán értesültünk a szomorú hírről, hogy meghalt János bácsi, a nyuszis hajléktalan. A csupa sz...
Bővebben >>