. Ma Auguszta napja van.
Egyhetes karitatív akciót indított a DK
2015-01-22 09:53:31
Egyhetes karitatív akciót indított a DK

Egyhetes karitatív akciót indított a DK

 
Pápán a DK helyi csoportja is csatlakozott a párt országos programjához. Az elmúlt hetek alatt egy közösségi oldalon való felhívásukra összegyűjtöttek mintegy tíz nagy zsák ruhaadományt, valamint plüss-játékot. Mindezeket január 19-én reggel a DK Pápa és Vidéke Szervezete nevében Papp Lívia szervező és Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő nyújtotta át az egyik helyi karitatív szervezetnek, akik rászorulóknak fogják majd azokat továbbítani. 
 
A párt helyi elnökétől, önkormányzati képviselőjétől, Kerecsényi Zoltántól megtudtuk, a pápai DK-sok az elmúlt esztendő utolsó napján is jótékonykodtak, élelmiszercsomagokkal - liszt, cukor, tészta, étolaj, konzervek, krumpli, édesség – leptek meg látókörükbe került pápai szegény családokat. A politikus hozzátette, tudják, hogy mindez csepp a tengerben, ez nem oldja meg a szociális problémákat, mert azokat csak költségvetési forrásból lehetne enyhíteni, de fontos az, hogy ne csak karácsonykor, hanem az esztendő alatt folyamatosan gondoljunk azokra, és segítsük azokat, akikről tudjuk, hogy hiányban szenvednek. Amikor az uniós és hazai statisztikai adatok is azt mutatják, hogy drámai a magyarországi szegénységi helyzet, akkor nem lehet emellett csak úgy elmenni, ma mindennél jobban kell gyakorolni a szolidaritást; érdemes, ha mindenki választ magának egy szegény családot, szomszédot, ismerőst, akin egész évben segíthet – hangsúlyozta Kerecsényi.
 
A Tárki adatai szerint jelenleg 3,3 millió szegény ember él az országban, a mélyszegénységben élők aránya háromszor akkora, mint az Európai Unióban. A jelenlegi hatalom alatt jobban szegényedett az ország, mint a gazdasági világválság alatt.
 
-  tudósítónktól -

Utoljára frissítve: 2015-01-22 09:54:16

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>